Hvor mye koster det å røyke eller snuse i 2022?

Det å røyke har blitt ekstremt dyrt! Det er mange gode grunner til det, når man tenker på helse og offentlige utgifter. Den økonomiske grunnen burde jo også være en meget god motivasjon, så vi fokuserer på den.

Bergenet lesetid: 2 minutter

Nå skal jeg skremme deg som røyker litt.

En røykpakke koster nå ca 150,- kr. Hvis du røyker en 20-pakning om dagen (og prisen er den samme), så blir regnestykket 150 x 365 = 54.750,- i året. Denne summen er for mange mennesker en veldig god månedslønn.

I løpet av 30 år, så blir dette 54.750 x 30 = 1.642.500. Altså 1,6 millioner kroner. Opp i røyk, bokstavlig talt. Vi regner ikke inn inflasjon i dette regnestykket.

For å gjøre dette enda skumlere. Hvis du hadde investert disse 1.052,-kronene i uka på å kjøpe et crowdfundigslån til 1.000 kr,- med 10% rente, så hadde du faktisk da heller hatt godt over 2 millioner kroner og friske lunger. Er det verdt det?

Dette er utregnet på https://finanssans.no/sparekalkulator

Hva hvis du snuser?

Hvis du «bare» snuser, så er det ca 80,- for en boks og da kan du grovt halvere dette regnestykket (om du snuser en boks om dagen). Det er uansett en million kroner som forsvinner da.

Dette burde motivere deg (og meg) til å slutte.

Lykke til!

Eller…

Flaks er for tilskuere.

Lykke har ingenting med dette å gjøre.

Det er bare å bite tenna sammen og stå i det.

Dette klarer du!

1 thought on “Hvor mye koster det å røyke eller snuse i 2022?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *