fiverr entreprenør kollega

Lei inn eksterne konsulenter billig med Fiverr

Hvis du trenger å utføre digitalt arbeid, så finnes det en gullgruve av en nettside. Fiverr setter deg i kontakt med konsulenter og freelancere innen det meste. På denne siden finner alt fra markedsføringsproffer, til fullskala produksjoner innen lyd-, bilde- og video. Du kan gjøre om hjemmesiden til til en app for en femtilapp, eller leie inn en konsulent som danser i pølsekostyme til en hvilken som helst sang. Fiverr er for deg som jobber digitalt og ikke kan alt.

Bergenet lesetid: 8 minutter

Merk: Hvis du lager en konto her, så får både du og jeg en 10% rabattkupong. Artikkelen er uansett skrevet helt ærlig, på godt og vondt.

Hvordan fungerer Fiverr?

Denne nettsiden har ekstremt mange tilbydere, som er alt fra amatører til profesjonelle freelancere. Kategoriene dekker det aller meste man kan gjøre og få gjort online. Alle tilbydere har et stjernesystem fra en til fem. For eksempel så kjøpte jeg søkemotoroptimalisasjon (SEO) fra en tilbyder som hadde 4.9 av 5, basert på 44 internasjonale og unike kunders vurderinger. Selv om jeg klarer å gjøre grunnleggende ting selv, så har jeg nok selvinnsikt til å vite at dette feltet vet jeg ikke så mye om. Da er det mye bedre bruk av tiden min å leie inn en konsulent til denne ene oppgaven, fremfor å lære meg et fag.

Hva er en femtilapp verdt?

Når en gjennomsnittlig norsk IT-konsulent skal ha over 700.000 i året, så får du ingen av de til å gjøre om hjemmesiden din til en app for en femtilapp som i eksempelet i innledningen. Femti kroner kjøper deg ca 7 minutter av tiden deres. Dette er på grunn av at vi Nordmenn har innvilget veldig høye inntekter til oss selv, for veldig lite arbeid. I Norge så har vi jo til og med en avgift for å ta folk vekk fra NAV (arbeidsgiveravgift).

En femtilapp i Norge kjøper deg ikke en øl en gang. I India så får du til sammenligning en middag på restaurant med 2 øl for samme prisen.

Hvordan er prisene i India?

Selvfølgelig så vil det være rimeligere å benytte en IT-konsulent fra for eksempel India. Der tjener de vesentlig mindre i året, enn en Norsk IT-konsulent tjener i måneden. Dette er faktisk sant. Verden er ekstremt urettferdig.

Det er veldig fristende å ha 12 konsulenter, eller med andre ord et helt team av proffer ansatt, til prisen av en norsk konsulent. Selvfølgelig kommer konkurrentene dine til å benytte seg av dette. Den vinnende formelen er å ha norsk ledelse, med utenlandsk utførelse.

Kan man outsource jobber på Fiverr?

Ja, det er absolutt enkelt. Når du kan få laget logoer, nettsider, redigert musikk og videoer for en slikk og ingenting, så er jo dette veldig fristende. Spesielt hvis du har en norsk bedriftskunde og du kan fakturere norske priser. En logo til $10 kan fort bli 10.000,- i Norge.

Det er jo bare å oversette kundens ønsker til engelsk og å være mellommann. Dette er en meget god timelønn for å ta et par telefoner og så videresende en epost eller tre med et vedlegg.

Denne bloggens logo er fra fiverr

Jeg lette rundt i 10 minutter og fant en designer med en stil jeg likte. For to logoforslag og ubegrenset antall revisjoner, betalte jeg kun €46.56. Dette inkluderte også en sosial media pakke, med design og logo for facebook blant annet. I norske kroner så er dette godt på sørsiden av en 500,- lapp. Dette er ekstremt billig!

Hvis du vil sjekke ut designeren som laget min logo, så kan du klikke her og gå til designeren Sayulad.

Hvor langt kan man tøye strikken?

Det enkle svaret er veldig langt. Om du gir designerende dine beskjed på epost og de sitter på dyre lokaler på Grünerløkka eller i India er fint liten praktisk forskjell. I Norge så er alt dyrt og kunden er vant til å betale Premium pris for Premium tjenester. Så lenge kunden er fornøyd, så er jo alt til syvende og sist bra.

Det er jo et etisk dilemma her om man skal være allright med norsk arbeidskraft, men IT-tjenester er for enkelt å outsource. Hvis ikke du gjør det, så gjør noen andre det.

Rent praktisk så mener jeg at det å lage en logo i India eller en genser i Bangladesh for så å selge den i Norge, ikke er så forskjellig i realiteten. Det eneste jeg har hjemme som jeg vet er laget i Norge, er grusen i innkjørselen. Huset mitt er faktisk også en svensk modell.

Hvilke hovedkategorier har Fiverr?

Grafikk & Design

Dette er en omfattende oversikt, som har 12 hovedkategorier, med hele 51 underkategorier. Jeg kan ikke tenke meg en eneste tjeneste som faller under grafikk og design som du ikke kan finne her.

Video: Nesten 3 millioner mennesker har sett denne videoen, hvor 5 designere i forskjellige prisklasser laget en logo etter samme brief.

Digital Marketsføring

Denne kategorien har 23 underkategorier som dekker alt fra markedsføring i sosiale medier, til crowdfunding, søkemotoroptimalisering (SEO) og spesialiserte tjenester som å promotere musikkvideoer.

Tekstforfattere & Oversettelse av tekst

Innen feltet tekst, så er det 32 underkategorier som dekker alt fra å få hjelp med din CV, til advokatbrev. Hvis du skal utgi en bok på engelsk for eksempel, så kan det jo være fint å være sikker på at den ikke blir utgitt på «Norwenglish».

Video & Animasjon

Her er det 34 underkategorier, hvor du kan få alt fra 3D design, til dronebilder og hjelp med den nye storfilmen din.

Video: Her kan du se hvordan 12 forskjellige freelancere bruker råfoto til å lage sine egne tolkninger av en pizzareklame. Videoen har nesten 16 millioner avspillinger.

Musikk & Lyd

I 23 kategorier, så kan du her leie inn alt fra en bassist til et fullskala symfoniorkester som fremfører din selvkomponerte filmmusikk. Alternativt så finner du enkelt en produsent til den nye plata di. Det finnes videoer på Youtube hvor noen setter sammen et helt band med musikere som aldri har møtt hverandre.

Video: Her er et eksempel på en musiker som med en enkel melodi, leier inn 9 forskjellige bassister til å lage en beat til den. Videoen har nesten 10 millioner avspillinger.

Programmering & Teknologi

Her i 23 kategorier, så kan du få laget alt fra hjemmesider til apper og chat-boter. Det at hjemmesiden din kan bli til en app for rundt en femtilapp er jo også veldig rimelig.

Data

I kategorien data er det fire kategorier med 8 underkategorier. Her finner du analyser, visualisering, lagring og databaser for eksempel.

Business

Dette er en av de mere omfattende sidene på Fiverr. Her kan du finne alt fra forretningsplaner og advokater, til HR og komplette bedrifter i form av online nettbutikker med drop-shipping (eksterne lager hvor du ikke håndterer varene og postgang).

Livsstil

Trenger du en fotomodell? Livs-coach? Vil du at noen skal lese fremtiden din i stjernene? Eller har du alltid hatt lyst til å leie en slektsforsker? Her har du, som i alle andre kategorier, ekstremt mange muligheter.

duck hunter nintendo 8-bit video morsomt
Bilde: I livsstilskategorien så er det mye ymse. Denne fyren parodierer TV-serien Duck Dynasty, med et klassisk 8-bits Nintendo spill i bakgrunnen.

Har du noen garantier for at jobben blir bra?

Nope, njet, nein, nei.

Det kan imidlertid bli veldig underholdende da! Det er veldig mange på Fiverr som tilbyr ekstremt spesifikke tjenester. Eksempler er: «Jeg vil flekse kroppen min og si akkurat det du vil», stalke noen, leie deg en online kjæreste for en uke, eller å drive ut onde demoner. Favoritten min er imidlertid han som kler seg ut som en fra Duck Dynasty og gjør skuespill med Nintendo-spillet Duck Hunter. Alt nevnt over er i videoen under.

Jeg lo høyt opp til flere ganger, fremfor å kun blåse litt ekstra luft ut av nesen som jeg vanligvis gjør når noe er morsomt på internett.

Video: Over 9 millioner mennesker har sett denne guttegjengen sløse bort pengene sine på rare tjenester, mens de ler seg skakke.

Igjen, du (og jeg) får 10% rabattkode på fiverr om du klikker på den linken.

Har du erfaring med denne nettsiden? Eller har du laget en hjemmeside til en app? Skriv det gjerne i kommentarfeltet!

1 thought on “Lei inn eksterne konsulenter billig med Fiverr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *