Tesla`s model Pi mobiltelefon kan gjøre all konkurranse utdatert over natten

Det ryktes at Elon Musk og Tesla skal lansere verdens beste smart-telefon. SpaceX har allerede et fungerende globalt satellitt-nettverk for telefon og internett som heter StarLink. Dette kan over natta gjøre hele kommunikasjonsbransjen utdatert og totalt overflødig. Apple, Huaweii, Telenor og «alle andre» kan umiddelbart bli utdaterte. Elon skal gi neste generasjons kommunikasjon til folket!

Bergenet lesetid: 10 minutter

Fremtiden er nå

Dette har Elon Musk brukt hele livet sitt til å bevise. Han har blant laget PayPal og snudd bil-verden på hodet. Da tvang han ALLE konvensjonelle bilprodusenter til å legge om produksjonen eller dø. Nå ser det ut som at det samme skjer innenfor feltet kommunikasjon med model pi (og kanskje allerede i år).

Bilde: Starlink kan bli universets neste og på sikt eneste tilbyder av telefoni- og internett-tjenester.

SpaceX har sendt ut nesten 2.000 satelitter i bane rundt jorda siden 2018. Elon Musk kringkastet i August 2021 på Twitter at det da var solgt 100 000 eksemplarer av Starlink-terminalene, som kreves for å koble seg på satellitt-nettverket. En halv million mennesker venter også på å få sin terminal. Dette er helt rått, med tanke på at dette pr i dag kun er kommersielt tilgjengelig i noen få land.

Hvor mange forbrukere kan dette potensielt treffe?

Terminalene er pr i dag den eneste måte å koble seg på Starlink nå, men til gjengjeld så får du internett over alt! Er du i en ørken, eller midt ute på Atlanterhavet? I fremtiden har du kanskje 10 GIGABYTE I SEKUNDET tilkobling over alt!

Disse 5-600.000 terminalene nevnt over, er imidlertid et ubetydelig antall brukere i forhold til potensialet. StarLinks kundedatabase er potensielt alle transportmidler, datamaskiner og mobiltelefoner i hele verden.

Dette er helt sinnsykt og teknologisk sett kanskje flere generasjoner foran det raskeste fibernettverket til Telenor. Jeg har i mangel av andre tilbydere Telenor hjemme og betaler nesten tusen kroner i måneden for det.

Jeg bytter i alle fall til model pi og StarLink ved første sjanse.

Hvis ryktene stemmer, kan dette sende en sjokkbølge i aksjemarkedet

«Once we take people to Mars, They’re going to need a capability to communicate.»

-Gwynne Shotwell, SpaceX president and COO

Se for deg en veldig rimelig mobiltelefon, som alle i hele verden har råd til. Den kommer med universets beste teknologi og dekning. Du kan til og med ringe folk på Mars! Dette kommer da til å bli en pengemaskin av en annen verden.

Mest sannsynlig så vil nok en dyrere telefon og tjeneste være starten, men i nær fremtid så tror jeg at absolutt alle mennesker i hele verden kommer til å få mulighet til å benytte dette.

Hva er potensialet?

Hvis det hypotetisk på sikt kun koster 1,- krone i døgnet å ha fri data og telefoni – Så vil SpaceX faktisk potensielt uansett kunne omsette for nesten 8 milliarder i døgnet. Det spekuleres i gratis internett for alle i hele verden, men det er sannsynlig at det vil bli betal-løsninger for super-raskt nett over alt. Tross alt så vil dette koste ekstreme summer å drifte.

Elon ønsker ikke å ødelegge markedet, men er det mulig for han å ikke gjøre det?

«Starlink is not some huge threat to telcos. I want to be super clear: it is not

-Elon Musk

Selv om Elon sier at han er super-klar på at Starlink ikke er en trussel for industrien, så vil folk ha dette. Halvparten av amerikanerne ønsker allerede å bytte til StarLink og det er jo ikke en gang et «household» name enda.

Nordmenn har jo knapt hørt om model pi eller starlink, men med tanke på hvor glade vi er i Tesla – så vil nok ekstremt mange bytte kun på grunn av dette. Vi har jo også båter på sjøen og hytter på fjellet med dårlig eller manglende signaler. Et billig 10 GB/s abonnement som fungerer over alt i hele verden er nok ekstremt fristende for de fleste.

De fleste har vel i beste fall et ambivalent forhold til nettselskapet sitt uansett. Det er ikke unormalt å hate de.

Når nyhetene om at StarLink blir en egen IPO (Initial public offering/aksjeselskap) treffer markedet, så kan telecom-aksjer nærmest bli verdiløse over natta. Jeg posisjonerer meg nå for å selge meg ut av alt slikt. Telenor har vært en veldig fin og kjedelig utbytte-aksje lenge, men nå er det dessverre slutt og siste aksje er solgt.

Hva er mulig utfall av gratis internett?

Alle telecom-selskaper i hele verden kan faktisk bare planlegge for å legge ned. Det vil naturligvis koste for mye å drifte og ingen vil heller ønske å være kunder noe mer. Det å «grave fiber» vil nok opphøre rimelig raskt når Starlinker på plass.

Ingen konkurrenter har heller ikke den reelle muligheten til å sende opp til 42.000,- satellitter for å konkurrere med SpaceX etter de er etablert heller. Amazon ønsker det, men de ligger langt langt bak teknologisk. Bezos forsøker å hindre Elon i å komme før han.

Hvem vil vel da ha en ny iPhone til nesten 20.000,-, hvis du kan få en ekstremt mye mer avansert model pi til en brøkdel av prisen?

I typisk Elon stil, så vil nok plutselig nyheten komme om at dette kun er noen måneder unna butikkhylla.

Er gratis internett utelukkende positivt?

Et negativt aspekt er at historisk sett så stopper innovasjon litt opp med monopol, men når alle andre firmaer i hele verden er dårligere stilt teknologisk enn firmaene til Elon, så gjør det kanskje ikke noe? De har jo sammenlagt ikke vært i nærheten av å levere noe ala SpaceX noen sinne.

Det er vel kanskje også en grense snart for hvor raskt vi mennesker faktisk trenger videre utvikling av teknologi og innovasjon for å trives?

Det at selve mobiltelefonen kommer med StarLink, er neppe et krav for å benytte Starlink-nettverket. Hvis det er billig eller gratis Wi-Fi og telenett tilgjengelig i hele verden, så vil jeg anta at alle kan benytte dette uansett dings.

Det er tross alt Elon Musk vi snakker om, så jeg vil tro at ingen helt kommer til å forstå viktigheten av dette, eller hvor genialt det er, før det er lansert.

Men, moidel pi skal kunne generere Marscoin. Det vil du kanskje få med deg?

Bilde og tekst fra Neuralinks hjemmeside: We’re designing the first neural implant that will let you control a computer or mobile device anywhere you go. Micron-scale threads are inserted into areas of the brain that control movement. Each thread contains many electrodes and connects them to an implant, the Link.

Hva er egentlig Neuralink? Rett og slett så slipper du å scrolle med hendene, eller å måtte snakke til Siri, Google eller Alexa noe mer. Du bare tenker på det, så skjer det.

Dette høres ekstremt praktisk ut og vil evolusjonere måten flere handicappede vil fungere i samfunnet på.

Dette er hvordan det virker:

Fra produsenten: The Neuralink app would allow you to control your iOS device, keyboard and mouse directly with the activity of your brain, just by thinking about it.

Må alle operere inn en micro chip i hjernen?

Mest sannsynlig så blir dette kun et tilbud til spesielt interesserte i starten, men dette kan fort bli normen for å utføre dagligdagse oppgaver eller faktisk på sikt et krav for å kunne utføre dagjobben din.

Uansett så sitter SpaceX og Elon med teknologi og utvikling som kommer til at han med høy sannsynlighet kommer til å fortsette å være verdens rikeste mann til han dør.

En revolusjonerende seier for ytringsfriheten

Land som Nord-Korea, Russland og Kina har historisk sett har sensurert det meste. Kineserene har også «The great firewall of China«. Disse landene vil få et kjempeproblem med å forby demokrati og fri presse om alle kan koble seg fritt til satellitter og usensurert informasjon.

«Governments, of course, can try to jam satellite signals. That’s unlikely to work — or even be possible»

Forbes

Alle kan gå på nett over alt. Sensur er da bare å glemme. De fleste kinesere har for eksempel ikke hørt at regjeringen massakrerte en hel haug av studenter og sivile som demonstrerte for fri presse og ytringsfrihet, på et sted med det ironiske navnet «Den himmelske fredsplass». Slik informasjon vil mest sannsynlig skifte maktbalansen i verden vesentlig over til folket.

Nord-Koreanere som plutselig finner ut at de ikke har det så fint som de blir fortalt kommer nok til å styrte diktaturet. Kanskje også med god hjelp fra forsvaret?

Verden blir aldri den samme igjen.

Marscoin, universets neste valuta?

BitCoins har jo historisk sett hatt en helt sinnsyk utvikling og det er ingen grunn for at Marscoin ikke kan gjøre det samme.

Alle kan jo historien om Bitcoin, så det er ikke så mye å skrive om dette. Det er nok ekstremt mange som vil være med på dette når det kommer, så jeg personlig skal forsøke å ikke tape 3 milliarder kroner igjen.

Det er også her en reel sjanse for at ingen gidder å kjøpe lokale valutaer noe mer og at Marscoin vil bli en universalt akseptert valuta. Da er det smart å være med fra starten.

Jeg har forsøkt, men firmaet er privat og ikke på børs. «Alle» nyutdannede ingeniører vil jobbe for Tesla og SpaceX. De vil etter all sannsynlighet fortsette å få toppfolk i uoverskuelig fremtid. Akkurat nå er jo StarLink en under-divisjon av SpaceX, men dette vil i følge Elon bli et eget firma etter hvert:

IPO står for «initial public offering» og betyr rett og slett at de forsøker å finne riktig aksjepris for så å gå på børs.

StarLink kan på sikt bli «den nye Tesla aksjen». Kanskje også ekstremt mye bedre?

Bilde: Tesla har hatt en eventyrlig vekst, for å bruke et forslitt utrykk.

Hva tror du kommer til å skje? Legg gjerne igjen din mening i kommentarfeltet.

1 thought on “Tesla`s model Pi mobiltelefon kan gjøre all konkurranse utdatert over natten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *